Ridhuset

Ridhuset

För allas kännedom: de som väljer att ta med privat tränare till ridhuset utan att boka får rida på samma premisser som alla andra och kan ej kräva att övriga i ridhuset ska anpassa sig. Vill ni rida ostört får ni boka ridhuset detta ska göras senast 2 dagar före.

Bokningar

Denna information är nu flyttad till sida "aktuellt"


Kom ihåg att betala in ridhusavgiften innan ni kommer och rider om ni inte har ridhuskort, gäller även alla som är med på träningar!


Ridhusregler

För att allt ska fungera så smidigt som möjligt har vi vissa regler som alla måste följa för att få utnyttja ridhuset.

¤ All ridning i ridhuset ska ske med hänsyn tagen till övriga som rider. 

¤ Hoppning är tillåtet när man är själv i ridhuset eller med tillstånd från övriga i ridhuset.

¤ Mocka alltid efter din häst innan du lämnar ridhuset. 

¤ Löshoppning är ej tillåtet

¤ Longering och tömkörning ska ske när man är själv i ridhuset eller med tillstånd från de som rider. Tömkörning/longering av två hästar samtidigt bör undvikas.

¤ Hindermaterial placeras på anvisade platser.

Priser 

För att få utnyttja ridhuset måste du ha löst ridhuskort. Prismässigt har vi lagt oss i nivå med det närmaste andra privata ridhuset som finns i trakten. Ridhuskorten är knutna till hästen. Har en ryttare två hästar så betalar man endast halva priset för den andra hästen, gäller endast hel- och halvårskort.

Ridhusavgift 2023:

Helår- 2800:- inkl. moms/ häst      4200:- för 2 hästar

Halvår- 1400:- inkl. moms/ häst      2100:- för 2 hästar

Månadsavgift 300:- inkl moms/häst

Hel- och halvårskort gäller från den dag man betalar och sedan 6 resp. 12 månader framåt. Månadskorten gäller fortfarande specifik månad.

Möjlighet finns även att betala per gång,det kostar då 100:-, summan betalas antingen in på bankgiro innan ni kommer eller direkt till någon av oss (kolla innan om vi är hemma i så fall).

Vill ni hyra ridhuset för att vara säker på att få vara själv, exempelvis vid visning för försäljning, kontakta då oss.

Pengarna betalas in på bankgiro 5268-4545 (provinsbanken gävleborg), uppge ditt namn, telefonnummer och hästens namn, om det är månadskort skriv vilken månad det syftar till, vilken dag om det är dagskort.

Ridbanan

Förutom ridhuset har vi också en uteridbana med belysning. Om utomstående vill rida på utebana kostar det 25 kronor per gång, man ska då kontakt oss innan så vi vet att ni kommer. På så vis får ni även veta om banan är upptagen eller inte. De som löser ridhuskort har även rätt att utnyttja utebanan. 

Hur ridhuset kom till

Våren 2007 började vi på allvar att fundera på om det skulle gå och bygga ett ridhus och med det var bollen i rullning. Efter en lång väntan på bygglov så kom arbetet igång under hösten. I oktober 2007 inköptes en grävmaskin och arbetet kunde börja. Sju månader senare (mars 2008) kom plintarna på plats och kort därefter följde själv stommen av limträbalkar. Sedan har arbetet fortsatt. Ridhuset mäter 20*60 meter och takhöjden i kombination med det stora antalet fönster ger hela ridhuset en ljus och rymlig känsla. Vi hoppas att detta ska bli ett bra komplement till övriga ridhus i trakten.

Lägesrapport:

22/10 2010

Med vinter nalkandes kan det vara skönt att veta att tillgång till ridhus finns, där du inte behöver ta hänsyn till ridlektioner utan kan utnyttja det när du själv vill. Underlaget är justerat så nu hoppas vi det ska fungera bra i vinter.

Nya priser och regler för ridhuskort går att läsa om längre ner på sidan.

16/9

Nu är underlaget i ridhuset justerat i ett försök att få det mindre djupt. Sand har tagits ut och det har blötts och packats så nu får vi se. Som sagt så är det ridning som gäller för att det ska bli bättre.

24/8

Arbetet med ridhuset fortskrider. För tillfället är det staket som byggs upp längs uppfarten och parkeringen för att förhindra att hästar eller bilar ska ramla ner. Det har även grävts för framtida avlopp. Vi jobbar också med att försöka få till underlaget som fortfarande är lite mjukt, det kan ta tid innan ett nytt underlag blir riktigt bra, det enda som gäller är att rida där så att sanden packas. Nu när vi går mot mörkare tider så känns det väldigt bra att veta att man har ett ridhus att vara i hela vintern när det är hårt och kallt ute. 

1/4

Detta är dock inget aprilskämt, som tur är!

Ridhuset är nu taget i bruk. Det går väl inte säga att det är färdigt för det är fortfarande en hel del som ska göras, men det är i alla fall ridbart. Underlaget är på plats, en blandning av grus och sågspån. Det är fortfarande lite mjukt ibland, men det kommer nog bli bättre med tiden. Portarna har också kommit på plats så nu kan man stänga in sig. Det kommer bilder inom en snar framtid och även en prislista för ridhuskort är på gång.

10/3

Nu är första lagret grus på plats och vi har haft lite smygpremiär i ridhuset! Det är inte färdigt för någon direkt ridning, men de flesta av oss här i stallet har varit upp och prövat hur det känns och nu längtar man verkligen tills det blir helt klart. Janne håller för tillfället på att montera skenorna som porten ska hänga i så att man kan få upp den också. Sen väntar det väl ytterliggare gruskörning.

3/3

Så var även belysningen på plats. Till vardags kommer vi ha ett antal mindre lampor, medan man vid större träningar även kommer kunna tända några starkare lampor i mitten på ridhuset. Nu körs det även grus så det står härliga till. För tillfället är det ett grövre grus som ska användas för att jämna ut den nuvarande botten och sen kommer det att komma sand ovanpå det. Det blir några lass...

6/2

Alla fönster är monterade i ridhuset, det blev ett antal. På långsidan mot skogen ska vi istället för fönster ha ljus hårdplast, så det är väl ett kommande projekt att få upp. Porten är påbörjad, men långt ifrån klar. För er som funderar på var läktaren ska få plats så kan jag meddela att det inte blir någon. Vi har istället valt att i efterhand göra en utbyggnad på ena gaveln där det kommer finnas möjligheter att sitta och titta in i ridhuset. Vi fortsätter väl jobba och hoppas att ridhuset ska bli färdigt så snart som möjligt.